Glas in lood cursussen

Ik geef workshops en cursussen in glas-in-lood en glasfusing sieraden/kleine objecten maken.

Zomercursus glas-in-lood, programma 2020

In 3 dagen zelf een mooi glas-in-lood kunstwerk maken?? Dat is nu mogelijk.
Deze nieuwe cursus glas-in-lood geef ik aan een groepje van 4-6 personen, en is geschikt voor beginners en gevorderden. Er wordt een mooie cirkel van glas-in-lood gemaakt, aan de hand van dit voorbeeld die je vindt in de showroom vrije vormgeving glas-in-lood. Door te werken in een kleine groep is genoeg tijd voor persoonlijke begeleiding, veel interactie met de medecursisten, en doordat ieder op zijn eigen niveau werkt is dit uitermate leerzaam en motiverend. Iedereen werkt met hetzelfde ontwerp, maar ieder met zijn eigen favoriete kleuren. Na korte uitleg gaat iedereen starten, sjablonen knippen, glas uitzoeken, glas snijden, glas slijpen, het glas in lood zetten, solderen, kitten en schoonmaken. Steeds ben ik aanwezig om ieder persoonlijk te begeleiden. In de loop van de cursus zie je het raam groeien en zal je veel plezier beleven aan dit proces.

De lessen worden gegeven in de tuin bij mijn glasatelier, bij slecht weer verschuiven we het werk naar binnen.

Door corona omstandigheden kunnen slechts 4 cursisten per keer meedoen.

De lesdagen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur, natuurlijk onderbroken door koffie/thee pauze en een gezamenlijke lunch.
Kosten voor deze drie dagen zijn € 275,-. Dit is inclusief de gebruikte materialen, koffie/thee met lekkers en lunch.

Cursus 1: vrijdag 12 juni, zaterdag 13 juni en zondag 14 juni 2020
————- = vol
Cursus 2, vrijdag 10 juli, zaterdag 11 juli en zondag 12 juli 2020
————- = vol
Cursus 3, vrijdag 28 aug, zaterdag 29 aug en zondag 30 aug 2020
————–= vol

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan contact met mij op.

Cursusweek glas-in-lood in Thuringen Duitsland

Nieuw in het cursusprogramma is een totaal verzorgde vakantieweek in Thuringen waarbij het maken van glas-in-lood de hoofdrol heeft.
Geen cursus gepland in 2020, mogelijkheden in 2021 nog niet bekend.
Totaal pakket: cursus glas-in-lood, gebruik van gereedschappen en werkplaats, overnachtingen op prachtige locatie, zeer inspirerende en landelijke omgeving, 3 maaltijden per dag, koffie, thee, sapjes
Cursus: onder zeer deskundige begeleiding maak je naar keuze een glas-in-lood raam, een lamp of een vrije vorm in glas-in-lood en als je de slag snel te pakken hebt misschien wel meerdere werkstukken.
Kosten: € 750,00.
Heeft u interesse, dan kunt u meer informatie aanvragen op info@glasatelierheiloo.nl

De workshop glasfusing sieraden/kleine objecten geef ik in groepjes van 3-4 personen in mijn Glasatelier te Heiloo (de Hutkoffer). Gaat het om een grotere groep, dan huur ik een klaslokaal, of de cursus kan in overleg bij iemand thuis gegeven worden. Tijdens deze workshop maakt elke cursist een klein en een groter sieraad. Tevens leer ik werken m.b.v. de Hotpot, een klein “oventje” die in de magnetron een temperatuur van ongeveer 850 graden bereikt. Op deze manier kan je thuis, zonder grote investeringen, je eigen unieke sieraden smelten.
Kosten van deze cursus zijn € 35,00.

Voor deze workshops heb ik geen vaste data. Heb je al een groepje, dan kunnen we een tijdstip samen bepalen. Wil je aansluiten bij een groepje, dan kan je je aanmelden via de mail.

Als je mij volgt op facebook dan zie je regelmatig het cursusaanbod “langskomen” en ben je altijd up to date.  Of, voor meer informatie betreffende deze cursussen of inschrijving kunt u mij bereiken via info@glasatelierheiloo.nl