Glas in lood cursussen

Ik geef workshops en cursussen in glas-in-lood en glasfusing sieraden/kleine objecten maken.

Binnenkort ga ik een nieuwsbrief maken voor het nieuwe cursus seizoen (eind 2021, en zomerprogramma 2022). Heb je belangstelling, laat dit weten via info@glasatelierheiloo.nl

Cursus glasfusen:

Cursus glasfusing op vrijdag 10 juni 2022 van 10.00 – 16.00 uur. Start de dag met kennismaking medecursisten met koffie/thee en lekkers. Dan volgt uitleg en gaan we starten. De lunch wordt verzorgd. Werkstukken mogen rond gemaakt worden met doorsnede van 30 cm. Of rechthoekig 30 x 30 cm. Na smelten mogen de werkstukken na een week opgehaald worden. Kosten € 190,00 inclusief glas en stoken, drankjes en lunch, én BTW. Frame om glaskunstwerk te presenteren kan erbij gekocht worden. Maximaal 4 cursisten, na inschrijven én betalen wordt er een plek voor je gereserveerd.

 

In 3 dagen zelf een mooi glas-in-lood kunstwerk maken?? Dat is nu mogelijk.

Deze nieuwe cursus glas-in-lood geef ik aan een groepje van 4 personen, en is geschikt voor beginners en gevorderden. Door te werken in een kleine groep is genoeg tijd voor persoonlijke begeleiding, veel interactie met de medecursisten, en doordat ieder op zijn eigen niveau werkt is dit uitermate leerzaam en motiverend. Iedereen werkt met hetzelfde ontwerp, maar ieder met zijn eigen favoriete kleuren. Na korte uitleg gaat iedereen starten, sjablonen knippen, glas uitzoeken, glas snijden, glas slijpen, het glas in lood zetten, solderen, kitten en schoonmaken. Steeds ben ik aanwezig om ieder persoonlijk te begeleiden. In de loop van de cursus zie je het raam groeien en zal je veel plezier beleven aan dit proces.

In de zomer worden de lessen gegeven in de tuin bij mijn glasatelier, bij slecht weer verschuiven we het werk naar binnen. Buiten de zomer om zijn de lessen in mijn atelier.

De lesdagen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur, natuurlijk onderbroken door koffie/thee pauze en een gezamenlijke lunch.

Cursus 1: Er wordt een mooie cirkel gemaakt, aan de hand van het voorbeeld die je vindt in de showroom vrije vormgeving glas in lood. Deze cursus is op 6,7 en 8 mei 2022. De kosten voor deze drie dagen zijn € 275,-. Dit is inclusief de gebruikte materialen, koffie/thee met lekkers en lunch.

Cursus 2: In deze cursus wordt er een glas-in-lood raam of werkstuk gemaakt naar keuze, ongeveer 40 x 60 cm, rechthoekig glas in lood. Deze cursus is op 16, 17 en 18 juni 2022. De kosten voor deze drie dagen zijn € 295,-. Dit is inclusief de gebruikte materialen, koffie/thee met lekkers en lunch.

Ook voor beide cursussen glas-in-lood: na inschrijven én betalen is je inschrijving definitief en wordt er een plek voor je gereserveerd.

Er worden met regelmaat nieuwe cursussen gepland, hou bij belangstelling de site of facebook in de gaten of vraag via mijn mail adres informatie op.

 

Cursusweek glas-in-lood in Thuringen Duitsland 

Nieuw in het cursusprogramma is een totaal verzorgde vakantieweek in Thuringen waarbij het maken van glas-in-lood de hoofdrol heeft.
Geen cursus gepland in 2021, data voor 2022 nog niet bekend.
Totaal pakket: cursus glas-in-lood, gebruik van gereedschappen en werkplaats, overnachtingen op prachtige locatie, zeer inspirerende en landelijke omgeving, 3 maaltijden per dag, koffie, thee, sapjes. Exclusief materiaal aan lood en glas, dit omdat het voor ieder veel zal verschillen.
Cursus: onder zeer deskundige begeleiding maak je naar keuze een glas-in-lood raam, een lamp of een vrije vorm in glas-in-lood en als je de slag snel te pakken hebt misschien wel meerdere werkstukken.
Kosten: € 775,- en € 850,00 afhankelijk van de slaapplaats.
Heeft u interesse, dan kunt u meer informatie aanvragen op info@glasatelierheiloo.nl

De workshop glasfusing sieraden/kleine objecten geef ik in groepjes van 3-4 personen in mijn Glasatelier te Heiloo (de Hutkoffer). Gaat het om een grotere groep, dan huur ik een klaslokaal, of de cursus kan in overleg bij iemand thuis gegeven worden. Tijdens deze workshop maakt elke cursist 3 sieraden voor aan een ketting, of 2 sieraden in combinatie met 2 oorbellen.
Kosten van deze cursus zijn € 45,00.

Voor deze workshops heb ik geen vaste data. Heb je al een groepje, dan kunnen we een tijdstip samen bepalen. Wil je aansluiten bij een groepje, dan kan je je aanmelden via de mail.

Als je mij volgt op facebook dan zie je regelmatig het cursusaanbod “langskomen” en ben je altijd up to date.  Of, voor meer informatie betreffende deze cursussen of inschrijving kunt u mij bereiken via info@glasatelierheiloo.nl