Glas in lood cursussen

Ik geef workshops en cursussen in glas-in-lood en glasfusing sieraden/kleine objecten maken.

Zomercursus glas-in-lood, programma 2021

Algemeen:

In 3 dagen zelf een mooi glas-in-lood kunstwerk maken?? Dat is nu mogelijk.
Deze nieuwe cursus glas-in-lood geef ik aan een groepje van 4 personen, en is geschikt voor beginners en gevorderden. Door te werken in een kleine groep is genoeg tijd voor persoonlijke begeleiding, veel interactie met de medecursisten, en doordat ieder op zijn eigen niveau werkt is dit uitermate leerzaam en motiverend. Iedereen werkt met hetzelfde ontwerp, maar ieder met zijn eigen favoriete kleuren. Na korte uitleg gaat iedereen starten, sjablonen knippen, glas uitzoeken, glas snijden, glas slijpen, het glas in lood zetten, solderen, kitten en schoonmaken. Steeds ben ik aanwezig om ieder persoonlijk te begeleiden. In de loop van de cursus zie je het raam groeien en zal je veel plezier beleven aan dit proces.

De lessen worden gegeven in de tuin bij mijn glasatelier, bij slecht weer verschuiven we het werk naar binnen.

Door corona omstandigheden kunnen slechts 4 cursisten per keer meedoen.

De lesdagen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur, natuurlijk onderbroken door koffie/thee pauze en een gezamenlijke lunch.

Cursus 1: Er wordt een mooie cirkel gemaakt, aan de hand van het voorbeeld die je vindt in de showroom vrije vormgeving glas in lood. Deze cursus is op vrijdag 2 juli, zaterdag 3 juli en zondag 4 juli 2021. De kosten voor deze drie dagen zijn € 275,-. Dit is inclusief de gebruikte materialen, koffie/thee met lekkers en lunch.         = volgeboekt =

Cursus 2: In deze cursus wordt er een stijlvolle glas-in-lood lantaarn gemaakt, aan de hand van het voorbeeld die je vindt in de showroom, rechthoekig glas in lood. De kosten voor deze drie dagen zijn € 300,-. Dit is inclusief het gebruikte materialen, koffie/thee met lekkers en lunch, exclusief de lantaarn. Ik help je graag in de speurtocht naar oude, betaalbare lantaarns, maar neem hierover even contact op. Ook heb ik inmiddels een aantal lantaarns op voorraad waaruit je kan kiezen. Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan contact met mij op.

Weekend: vrijdag 27 mei, zaterdag 28 mei en zondag 29 mei 2021. Dit weekend is nog 1 plek beschikbaar.        = volgeboekt =

In verband met Corona-maatregelen is deze cursus verzet.

 

Cursusweek glas-in-lood in Thuringen Duitsland 

Nieuw in het cursusprogramma is een totaal verzorgde vakantieweek in Thuringen waarbij het maken van glas-in-lood de hoofdrol heeft.
Geen cursus gepland in 2021, data voor 2022 nog niet bekend.
Totaal pakket: cursus glas-in-lood, gebruik van gereedschappen en werkplaats, overnachtingen op prachtige locatie, zeer inspirerende en landelijke omgeving, 3 maaltijden per dag, koffie, thee, sapjes. Exclusief materiaal aan lood en glas, dit omdat het voor ieder veel zal verschillen.
Cursus: onder zeer deskundige begeleiding maak je naar keuze een glas-in-lood raam, een lamp of een vrije vorm in glas-in-lood en als je de slag snel te pakken hebt misschien wel meerdere werkstukken.
Kosten: € 775,- en € 850,00 afhankelijk van de slaapplaats.
Heeft u interesse, dan kunt u meer informatie aanvragen op info@glasatelierheiloo.nl

De workshop glasfusing sieraden/kleine objecten geef ik in groepjes van 3-4 personen in mijn Glasatelier te Heiloo (de Hutkoffer). Gaat het om een grotere groep, dan huur ik een klaslokaal, of de cursus kan in overleg bij iemand thuis gegeven worden. Tijdens deze workshop maakt elke cursist een klein en een groter sieraad. Tevens leer ik werken m.b.v. de Hotpot, een klein “oventje” die in de magnetron een temperatuur van ongeveer 850 graden bereikt. Op deze manier kan je thuis, zonder grote investeringen, je eigen unieke sieraden smelten.
Kosten van deze cursus zijn € 35,00.

Voor deze workshops heb ik geen vaste data. Heb je al een groepje, dan kunnen we een tijdstip samen bepalen. Wil je aansluiten bij een groepje, dan kan je je aanmelden via de mail.

Als je mij volgt op facebook dan zie je regelmatig het cursusaanbod “langskomen” en ben je altijd up to date.  Of, voor meer informatie betreffende deze cursussen of inschrijving kunt u mij bereiken via info@glasatelierheiloo.nl