Skip to main content

Glas in lood cursussen

Binnenkort ga ik een nieuwsbrief maken voor het nieuwe cursus seizoen van 2023. Heb je belangstelling, laat dit weten via info@glasatelierheiloo.nl

Cursus glasfusen:

Cursus glasfusing: zaterdag 6 mei van 9.30 uur – 17.00 uur.
Start de dag met kennismaking medecursisten met koffie/thee en lekkers. Dan volgt uitleg en gaan we starten. De lunch wordt verzorgd. Werkstukken mogen rond gemaakt worden met doorsnede van 30 cm. Of rechthoekig 30 x 30 cm. Na smelten mogen de werkstukken na een week opgehaald worden. Kosten € 225,00 inclusief glas en stoken, drankjes en lunch, én BTW. Frame om glaskunstwerk te presenteren kan erbij gekocht worden. Maximaal 4 cursisten, na inschrijven én betalen wordt er een plek voor je gereserveerd.

1-daagse workshop glas-in-lood: nieuwe data komen binnenkort!

Dit wordt een introductie dag om te kijken of glas-in-lood “jouw ding” is of dat het blijft bij een éénmalige leuke dag.
Eén dag is kort, je maakt een eigen werkstuk naar voorbeeld. Je voert deze deels uit in diverse soorten transparant glas, waaraan je een eigen gekozen kleur glas kan toevoegen.
Glas-in-lood maat is 25 x 40 cm
Je leert glas snijden, glas slijpen, in lood zetten en solderen.
Kosten € 150,00 bij inschrijving betalen, inclusief materiaal, thee/koffie en lekkers. Zelf lunch meenemen.
Dag duurt van 9.30 tot 17.30 uur, maximaal 4 cursisten.
Een dag heerlijk bezig zijn met je eigen werkstuk, én trots hiermee naar huis gaan.
Wil je meer informatie? Stuur me een berichtje of bel op 06-38268117.
3- daagse cursus glas-in-lood:

Deze cursus glas-in-lood geef ik aan een groepje van 4 personen, en is geschikt voor beginners en gevorderden. Door te werken in een kleine groep is genoeg tijd voor persoonlijke begeleiding, veel interactie met de medecursisten, en doordat ieder op zijn eigen niveau werkt is dit uitermate leerzaam en motiverend. Cursus 1: Iedereen werkt met hetzelfde ontwerp, maar ieder met zijn eigen favoriete kleuren. Cursus 2: Eigen ontwerp, eigen kleuren. Na korte uitleg gaat iedereen starten, sjablonen knippen, glas uitzoeken, glas snijden, glas slijpen, het glas in lood zetten, solderen, kitten en schoonmaken. Steeds ben ik aanwezig om ieder persoonlijk te begeleiden. In de loop van de cursus zie je het raam groeien en zal je veel plezier beleven aan dit proces.

In de zomer worden de lessen gegeven in de tuin bij mijn glasatelier, bij slecht weer verschuiven we het werk naar binnen. Buiten de zomer om zijn de lessen in mijn atelier.

De lesdagen zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur, natuurlijk onderbroken door koffie/thee pauze en een gezamenlijke lunch.

Cursus 1: Er wordt een mooie cirkel gemaakt, aan de hand van het voorbeeld die je vindt in de showroom vrije vormgeving glas in lood.  De kosten voor deze drie dagen zijn € 325,-. Dit is inclusief de gebruikte materialen, koffie/thee met lekkers en lunch.

Cursus 2: Deze staat gepland op 17, 18 en 19 mei. In deze cursus wordt er een glas-in-lood raam of werkstuk gemaakt naar keuze, ongeveer 40 x 60 cm, rechthoekig glas in lood. De kosten voor deze drie dagen zijn € 340,-. Dit is inclusief de gebruikte materialen, koffie/thee met lekkers en lunch.  Er zijn nog 2 plekken vrij. Houd voor informatie ook fb in de gaten of  vraag via mijn mail adres informatie op.

 

Cursusweek glas-in-lood in Thuringen Duitsland 

Nieuw in het cursusprogramma is een totaal verzorgde vakantieweek in Thuringen waarbij het maken van glas-in-lood de hoofdrol heeft. Deze staat gepland op 16 juli tot en met 22 juli 2023.

Totaal pakket: cursus glas-in-lood, de totale kosten van een glas-in-lood raam van 40×60 cm of 50×50 cm, gebruik van gereedschappen en werkplaats, overnachtingen op prachtige locatie, zeer inspirerende en landelijke omgeving, ontbijt, lunch, koffie, thee, sapjes. Extra gebruikte materialen worden in rekening gebracht. Vervoer op eigen kosten.
Cursus: onder zeer deskundige begeleiding maak je naar keuze een glas-in-lood raam, een lamp of een vrije vorm in glas-in-lood en als je de slag snel te pakken hebt misschien wel meerdere werkstukken.

Cursusdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De woensdag is vrij om te doen wat je wilt, wandelen, stad te bezoeken of verder werken aan je werkstuk. Kosten: € 800,- en € 950,00 afhankelijk van de slaapplaats. Ook losse dagen kunnen geboekt worden, zodat deze cursus ook voor 1 of 2 dagen gevolgd kan worden.
Heeft u interesse, dan kunt u meer informatie aanvragen op info@glasatelierheiloo.nl

 

De workshop glasfusing sieraden/kleine objecten geef ik in groepjes van 3-4 personen in mijn Glasatelier te Heiloo (de Hutkoffer). Gaat het om een grotere groep, dan huur ik een klaslokaal, of de cursus kan in overleg bij iemand thuis gegeven worden. Tijdens deze workshop maakt elke cursist 3 sieraden voor aan een ketting.
Kosten van deze cursus zijn € 50,00.

Voor deze workshops heb ik geen vaste data. Heb je al een groepje, dan kunnen we een tijdstip samen bepalen. Wil je aansluiten bij een groepje, dan kan je je aanmelden via de mail.

Als je mij volgt op facebook dan zie je regelmatig het cursusaanbod “langskomen” en ben je altijd up to date.  Of, voor meer informatie betreffende deze cursussen of inschrijving kunt u mij bereiken via info@glasatelierheiloo.nl