Glas in lood cursussen

Ik geef workshops en cursussen in glas-in-lood en glasfusing sieraden/kleine objecten maken.

De cursus glas-in-lood geef ik aan een groep van maximaal 5 personen. Ik huur een klaslokaal, zodat iedereen genoeg ruimte heeft om te werken. De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Ieder werkt in zijn eigen tempo aan zijn eigen gekozen/ontworpen werkstuk. Door te werken in kleine groepjes is er veel interactie met de medecursisten, en doordat ieder op zijn eigen niveau werkt is dit uitermate leerzaam en motiverend.

Alles wat nodig is om een mooi glas-in-lood raam te maken komt aan de orde. De plek waar het komt te hangen/staan, het ontwerp uitzoeken/maken, sjablonen knippen, glas uitzoeken, glas snijden, glas slijpen, het glas in lood zetten, solderen, kitten en schoonmaken. In de loop van de cursus ziet u het raam groeien en zult u veel plezier beleven aan dit proces. Om de cursus soepel te laten verlopen krijgt u soms ook huiswerk mee. Dit zal zeker geen straf zijn!!

Kosten € 190,00. Dit bedrag is voor 7 bijeenkomsten en exclusief de kosten van de gebruikte materialen.

Helaas mag de gebruikelijke cursuslokatie niet meer gebruikt worden. Het zal enige tijd duren voordat een vervangende/nieuwe cursuslocatie is gevonden. Voorlopig zijn deze cursussen stop gezet. Heeft u vragen betreffende nieuw te starten cursussen, neem even contact op via info@glasatelierheiloo.nl

Cursusweek glas-in-lood in Thuringen Duitsland
Nieuw in het cursusprogramma is een totaal verzorgde vakantieweek in Thuringen waarbij het maken van glas-in-lood de hoofdrol heeft.
Tijd: van 23 tot en met 29 september 2018.
Totaal pakket: cursus glas-in-lood, gebruik van gereedschappen en werkplaats, overnachtingen op prachtige locatie, zeer inspirerende en landelijke omgeving, 3 maaltijden per dag, koffie, thee, sapjes
Cursus: onder zeer deskundige begeleiding maak je naar keuze een glas-in-lood raam, een lamp of een vrije vorm in glas-in-lood en als je de slag snel te pakken hebt misschien wel meerdere werkstukken.
Kosten: € 750,00.
Heeft u interesse, dan kunt u meer informatie aanvragen op info@glasatelierheiloo.nl

De workshop glasfusing sieraden/kleine objecten geef ik in groepjes van 2-4 personen in de Hutkoffer. Gaat het om een grotere groep, dan huur ik een klaslokaal. Tijdens deze workshop maakt elke cursist een klein en een groter sieraad. Tevens leer ik werken m.b.v. de Hotpot, een klein “oventje” die in de magnetron een temperatuur van ongeveer 850 graden bereikt. Op deze manier kan je thuis, zonder grote investeringen, je eigen unieke sieraden smelten.
Kosten van deze cursus zijn € 30,00

Voor meer informatie betreffende deze cursussen of inschrijving kunt u mij bereiken via info@glasatelierheiloo.nl