Skip to main content

Glas in lood op maat

Is uw huis voorzien van glas in lood? Bijvoorbeeld in side lights, bovenlichten of ‘en suite’ deuren, en is er een kleine reparatie of juist grondige restauratie nodig aan het glas in lood? Glasatelier Heiloo verzorgt in eigen atelier en op locatie op ambachtelijke wijze de reparatie of restauratie aan uw glas in lood ramen. Tevens ontwerpen en plaatsen wij nieuwe glas in lood ramen die passen in bestaande situaties of geheel nieuwe ontwerpen.

Werkwijze

Omdat wij u graag van een goed advies willen voorzien komen we bij u thuis om de situatie voor het nieuwe glas in lood of het te restaureren glaswerk te bekijken. De lichtval, de gewenste doorkijk en kleurgebruik binnen de omgeving; allemaal factoren waar wij als specialist rekening mee houden bij het uitbrengen van een gepast advies.

Bekijk hier uitgebreid een aantal van mijn glas-in-lood projecten!

Reparatie en restauratie glas in lood

Voor reparatie, restauratie of nieuw te maken glas-in-lood maken wij gebruik van zowel moderne als authentieke glassoorten. Hiervoor heeft het atelier de beschikking over een bijzonder uitgebreide collectie glas. Dit kan nieuw glas zijn dat op een ambachtelijke wijze is geproduceerd, oud glas uit oude panelen of juist heel modern glas. U kunt uw glas-in-lood laten repareren, compleet laten restaureren of verloden.

Kiest u er voor om het oude, koude en tochtige glas-in-lood comfortabel en duurzaam te maken, dan kunt u er voor kiezen om glas-in-lood in dubbel glas te plaatsen of glas-in-lood aan de binnenzijde van het huis tegen het dubbel glas te plaatsen. De laatste methode wordt vaak toegepast bij jaren ’30 huizen waar het glas-in-lood ooit vervangen is door dubbel glas. Nieuwe bewoners kiezen dan weer voor glas-in-lood om de warme en autentieke uitstraling én behouden het dubbel glas.

Meer weten over glas in lood op maat?

Neem dan contact met ons op!