Skip to main content

Over Lucia Admiraal

Mijn creatieve, kunstzinnige ontplooiing is pas op latere leeftijd gestart. Naast het vervullen van mijn beroepsmatige functie volgde ik verschillende cursussen op gebied van bloemschikken, keramische vormgeving, glasfusen en glas-in-lood. Na een ware ontdekkingsreis op zoek naar inspiratiebronnen, naar voorbeelden van kleurgebruik en vormgeving, was ik klaar voor mijn derde carrière en ging het roer volledig om.

Mijn grootste inspiratiebron is de natuur. Zo veel facetten in vormgeving (van robuust tot fragiel) en kleurgebruik (rustig, harmonisch en uitbundig) zijn nergens anders in zo veel schakeringen aanwezig. De natuur als inspiratiebron is voor mij onuitputtelijk, groots en ongekend mooi!

Inspiratie, een gedegen technische kennis en een enorm doorzettingsvermogen hebben mij gebracht waar ik nu ben. De deelname aan kleine exposities en kunstmarkten vormden een springplank om mijn eerste werk bekendheid te geven. Daarna volgden vele mooie, grote, nationaal en internationaal bekende exposities, zoals Artiade in de Grote Kerk in Alkmaar, internationale glaskunstbeurs in Leerdam en de jubileumtentoonstelling van Stichting Glaskunst in Kasteel Cannenburgh te Vaassen met een feestelijke opening door Prinses Margriet. Een grotere naamsbekendheid zorgde ook voor een toename in het aantal opdrachten. Ik heb voor zowel particulieren als bedrijven mooie en speciale opdrachten uitgevoerd in glas-in-lood, maar ook in glaskunst voor bijzondere glaskunst verzamelingen.

Ik doe niet aan massaproductie, maar probeer in ieder kunstwerk een nieuwe uitdaging te vinden, een ontdekkingsreis aan te gaan waaruit dan een nieuwe, unieke vorm ontstaat. Ik ben ook voortdurend op zoek naar nieuwe spanningsvelden, andersoortige materialen, texturen die ik met glas kan combineren zodat totaal andere creaties ontstaan. Mijn combinatiestukken van keramiek met glas, glasfusing met glas-in-lood, maar ook vilt met glas hebben hierdoor een heel bijzondere en unieke uitstraling gekregen.